NA MEJI S SLOVENIJO ZASEGLI 286 KILOGRAMOV MORSKIH JEŽKOV: Namenjeni so bili v južno Italijo

Trst

Na italijansko-slovenski meji je italijanska finančna policija zasegla več kot 5.000 ježkov, ki so bili brez dokumentacije o sledljivosti. Poslali so jih na nadaljnjo analizo, tihotapcu pa odmerili kazen v višini 1.500 evrov.

Včeraj je osebje enote za ribolov tržaške luške kapitanije v sodelovanju s finančno policijo iz Milj zaseglo 286 kilogramov morskih ježkov oziroma več kot 5.000 primerkov, ki so bili brez dokumentacije o sledljivosti. Ribiški proizvod je bil na krovu vozila, ki je prečkalo enega od slovenskih mejnih prehodov in bilo namenjeno v južno Italijo, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Ježke, katerih skupna vrednost znaša približno 3.200 evrov, so odpeljali na nadaljnjo analizo, prekršitelju pa je bila naložena upravna kazen v višini 1.500 evrov.

Omenjeni nadzori so del obsežnejše akcije proti nezakonitemu ribolovu, ki jo usklajuje in vodi Center za nadzor ribolova dežele Furlanija - Julijska krajina, z namenom zaščite ribolovnih virov ter zagotavljanja nadzora nad celotno verigo morskega ribolova.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija